Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Det är skönt att ha några sådana maträtter inplanerade under veckan så att jag får tid över för annat än matlagning
Slå på krossade tomater och låt det puttra en stund. Riv champinjonerna grovt på rivjärnet. Sist körde vi en vegetarisk variant som blev nästan lika uppskattad som den klassiska med köttfärs
Ha i de krossade tomaterna, vattnet, buljongtärningen, sockret och peston. Den här smakrika pastasåsen med bönor, spenat och pesto är inte bara god utan dessutom väldigt enkel att sno ihop
Fräs dem någon minut i oljan och rör ner krossade och passerade tomater, vatten och socker. Det skadar aldrig att göra lite vegetarisk mat ibland, även om sambon gärna håller sig till kött
Gör så här. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Plocka grönkålen från den hårda stammen. Häll syrad grädde och fond i en kastrull tillsammans med repad grönkål
I med krossade tomater och krydda med tacokrydda och koriander. Måndag och vegetariskt på bloggen. En vegetarisk gratäng som man kan äta med nachos och valfria tacotillbehör
Här är ett riktigt gott pastasås för snabb tillagning i barnfamiljen fylld av nyttigheter. 390 g finkrossade tomater med basilika. 390 g finkrossade tomater med basilika
Brukar ha blandad tur med mina vegetariska biffar men denna gången blev det full pott. Att jag bloggar måste ju betyda att jag har något riktigt gott att dela med mig av
Vi försöker äta lite mer vegetariskt här hemma och med hjälp av Quorn och pr-bolaget Amazing Alice, så har jag fått chansen att laga denna snabblagade ovo-vegetariska färssås gjord på quorn färs
Den var god och är ett bra alternativ till vanlig pasta Till den gjorde jag en god pastasås med bland annat mozzarella, tomater och babyspenat i Recept kommer här nedanför
Fördela champinjonerna och zucchinin i pajskalet tillsammans med tomaterna. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Jag brukar steka champinjoner på lite olika sätt beroende på om de är färska eller frysta. 200 g skivade champinjoner, färska eller frysta. Färska champinjoner steker jag direkt med löken i oljan i stekpannan i ca 6 - 7 minuter. Frysta champinjoner steker jag utan fett, på ganska hög värme, tills den vätska som svampen ger ifrån sig har dunstat, sedan tillsätter jag oljan och löken och fortsätter att steka i ca 5 minuter. 200 g skivade champinjoner, färska eller frysta
Häll över passerade tomater efter några minuter. När tomatsåsen kokat i 25 minuter häller du i morötterna, champinjonerna och oliverna i såsen. 1 burk passerade tomater. 8 champinjoner
Nog snack om skolan och över till dagens recept som enligt måndagstraditionen är vegetariskt och denna vecka blir det en enkel pastarätt med broccoli, champinjoner och solroskärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.