Den här underbara såsen med morötter, champinjoneroch ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera såsen med nykokt pasta samt lite riven ost. Jag brukar steka champinjoner på lite olika sätt beroende på om de är färska eller frysta
Innan jag anländer till Uppsala vill jag såklart ge er veckans vegetariska recept som är en kikärtskorma med broccoli och paprika med inspiration från Sara på Vardag
Vi är av den åsikten att man aldrig kan få för många recept på en enkel och god pastasås. Receptet på pastasåsen kommer från förskolekocken Jills receptsamling ”Hemlagat”
Denna gång smaksatte vi med citron ochchampinjoneroch toppade med vitlöksstekta haricots verts. Finhacka lök och stek i rikligt med olivolja i en kastrull tills den blivit mjuk
Krydda med salt och svartpeppar. Du skickar din nominering här och jag skulle såklart bli väldigt glad och tacksam om du vill nominera mig till Folkets val
Men innan dagens pluggsession startar måste jag självklart dela med mig av veckans vegetariska recept som även är mitt bidrag till Säsongens bästa (pumpa) på bloggen Det Gröna Skafferiet
Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoneroch färskost. Smaksätt det med saltet och vitpepparn. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.