Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Massor med smak och barnen mumsade i sig dessa precis som om dom vore vanliga köttbullar
Blanda alltsammans med pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Fördela fyllningen i 4 pitabröd, gärna med salladsd bakade rotfrukter till
Forma smeten till biffar med hjälp av en sked. Servera biffarna med kokt matkorn och kokt broccoli. Stek biffarna i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida
Mixa broccoli (bukett och stam) med ägg, kryddor och chili. 2 Vänd ihop med spenat, tomat och getost (mixa inte. 3 Forma järpar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Servera med chutney eller chutney blandad med yoghurt. TipsVariera med olika dipsåser/dressingar, t ex guacamole, blue cheese, vitlökssås eller majonnäs
Blanda grönsakerna med haloumin, vitlök, ägg, majsstärkelse, ströbröd, örter och peppar. Eller prova med en bit bröd, blir den snabbt gyllene är oljan klar att användas
För det är faktiskt något klurigt med att göra biffar av diverse gröna ting. Nedan presenteras min variant på linsbiffar med fler ägg samt mer linser, ost och vitlök och en lite annorlunda kryddning än i originalreceptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.