Vegetarisk nyårsmeny 2018
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Snittar med äggsallad och morotslax
  • OBS! Receptet på äggsalladen bör räcka till ca 12 trekantiga eller 16 - 20 runda snittar, beroende på storlek
  • Skivad franska (mängd beroende på vilken form av snittar du vill göra, se ovan)
  • 1 dl crème fraiche, gräddfil eller avrunnen fil (se här)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk majonäs
  • 4 msk hackad gräslök eller salladslök
  • 1 krm paprikapulver
  • knappt 1 krm grovmalen svartpeppar
  • salt efter smak
  • 6 - 8 kalla hårdkokta ägg
  • 1 sats morotslax (OBS! tar minst 4 - 5 timmar att laga till, se recept nedan)
  • Morotslax
  • 500 g grovt salt
  • 4 - 5 stora, jämntjocka morötter (ca 500 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ev. lite hackad dill efter smak
  • Bönbiffar
  • 12 stycken 400 g kokta svarta bönor (se här) alternativt 2 tetra eller 2 normalstora burkar med konserverade svarta bönor
  • 1 liten gul lök, skalad och grovt riven
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk worchestershiresås (originalet innehåller ansjovis men det finns vegansk variant, går att ersätta med samma mängd Hp-sås)
  • 1 tsk kinesisk soja (jag använder mrs Cheng´s)
  • 2 ägg 2 msk potatismjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk grillkrydda (jag använder Santa Marias)
  • Matfett till stekning
  • Julmustsås
  • 2 dl julmust
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 - 2 tsk kinesisk soja (börja med den mindre mängden och ha i resten, om du tycker att det behövs, när såsen nästan kokat klart)
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm torkad timjan
  • knappt ½ krm torkad rosmarin
  • ½ krm malen torkad ingefära
  • 2 dl crème fraiche eller grädde
  • ev. lite salt efter smak
  • Ugnsstekta potatisklyftor
  • 4 portioner 1 ½ kg potatis av en fast sort
  • 1 msk rapsolja
  • salt efter smak
  • Fryst cheesecake med amarula
  • 10 digestivekex 3 ägg 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 cl amarula (likör)
  • 300 g cream cheese (jag tog philadelphiaost)
  • 3 dl vispgrädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.