I originalreceptet serverades biffarna som burgare i hamburgerbröd, men vi käkade dem med rostade rödbetor och en kall sås med fetaost och paprika (se här)
Krydda med curry och sänk värmen lite. Strimla spetskålen tunt och dela blomkålen i mindre buketter. Hacka dill och strö över grytan, servera med jordnötter, ris och limesaft- och zest
Lägg 200 g skogsbärblandning och 1 dl varmt vatten i en mixer och mixa till bären är i tillräckligt små bitar för just din smak. Lägg i 2 msk kokosflingor och 4 dl soyghurt (jag har valt Carlshams) och bland till en jämn "smet". Häll i 1 skopa (25 g) av proteinpulvret (jag har valt Star-Nutrition) och mixa en bra stund så att pulvret blandas väl
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Veganskt,. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Vad jag gjorde medkikärtorna. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag ochmed stor positiv respons
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Jag har nämligen börjat ett litet, men ändå roligt, samarbete med Oatly där jag kommer att testa en del av deras varor och produkter framöver
– Våfflor medveganskagen. Fyll på receptet med smaker som du gillar – exempelvis chili och vitlök. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.