Innan jag anländer till Uppsala vill jag såklart ge er veckans vegetariska recept som är en kikärtskorma medbroccolioch paprika med inspiration från Sara på Vardag
Nog snack om skolan och över till dagens recept som enligt måndagstraditionen är vegetariskt och denna vecka blir det en enkel pastarätt medbroccoli, champinjoner och solroskärnor
Krydda med salt och svartpeppar. Dela ner broccolin. Du skickar din nominering här och jag skulle såklart bli väldigt glad och tacksam om du vill nominera mig till Folkets val
Men innan dagens pluggsession startar måste jag självklart dela med mig av veckans vegetariska recept som även är mitt bidrag till Säsongens bästa (pumpa) på bloggen Det Gröna Skafferiet
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Pastagratäng. Man kan slänga i allt möjligt man hittar i kylen, det viktiga är bara att göra en riktigt god sås att blanda med pastan och toppa med smakrik ost
Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
En krämig och ganska mild ostsås som blandas med pasta, bacon, gul lök ochbroccoli. Hur skulle det kunna bli på något annat vis med tre sorters ost, OCH bacon
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både medoch utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Kommentarer
lena-olsson66
Supergod till och med min man tyckte om det.
Logga in eller Registrera för att kommentera.