1140 g
pasta 1 pkt bacon 140 g 200 g broccolibuketter Sås: 2.5 dl mjölk 1.5 msk vetemjöl 1 dl ost riven lagrad salt peppar Servera med: cocktailtomater Ugn: 225° 2 portitonerKoka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
1 Strimla
baconet och stek det knaprigt i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Låt rinna av i en sil.
1 Sås:
Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda i 3 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
1 Blanda
pasta, bacon, broccoli och sås och häll över i en smord ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med cocktailtomater.
Täck med aluminiumfolie. Skala och finhacka löken. Servera med ketchup eller lingonsylt. Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag varvade pasta och köttfärssås, nästan som en lasagne och sen toppad med mumsig mozzarella. Ha sen på ett lager med pasta, sen ett lager med sås, osv
Smaka av med salt och peppar och servera med pasta och parmesanost. Putsa och skiva köttet. Skala och skiva löken och lägg ner i stekpannan och fräs någon minut
Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Servera med sallad till. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.