Pastagratäng med broccoli och bacon
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 140 g pasta
  • 11 pkt bacon
  • 1200 g broccolibuketter
  • 12.5 dl mjölk
  • 11.5 msk vetemjöl
  • 11 dl ost
  • 1 salt
  • 1 cocktailtomater
  • 1140 g pasta 1 pkt bacon 140 g 200 g broccolibuketter Sås: 2.5 dl mjölk 1.5 msk vetemjöl 1 dl ost riven lagrad salt peppar Servera med: cocktailtomater Ugn: 225° 2 portitonerKoka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
  • 1 Strimla baconet och stek det knaprigt i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Låt rinna av i en sil.
  • 1 Sås: Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda i 3 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Blanda pasta, bacon, broccoli och sås och häll över i en smord ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med cocktailtomater.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.