Hetta upp smör i en gjutjärnsstekpanna, och stek två laxbitar i taget påmedelvärme. Fördelen medlax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment
I det här receptet kan du byta ut makrillen mot t ex varmröktlax eller böckling. Här serverar jag makrill i form av en ”röra” på krispigt bröd och extra gott blir det med ett glas bubbel
pålaxröranoch rulla ihop. Älskar tunnbröd köper jag ofta och man kan göra så många goda fyllningar och fylla dessa smarriga bröd med här får ni ta del av ett
Sist Johan var och hälsade på mig tog vi bilen till Ica Maxi och shoppade loss. varmröktlaxoch ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan
Idag blev det varmröktlaxmed färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Skär sedan potatisarna i halvor eller kvartar, beroende på storlek. Varmröktlax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto
Precis innan servering, lägg på ca en msk laxrörapå varje crostinioch toppa medgräslök. Blanda samman det varmröktalaxköttetmed färskost, majonnäs, pepparrot och smaka upp med peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.