Dillkött på mitt vis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 kg kalvkött (lammkott eller älgkalvkött, t ex rygg, bog eller rev)
  • 1 gul lök, stor
  • 1 purjolök
  • 2-3 morötter
  • 1 palsternacka
  • salt
  • 6-8 vitpepparkorn
  • 8-10 kryddpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor, hela
  • 4 lagerblad
  • dillstjälkar, från såsen
  • 1 tsk timjan
  • 6-8 vitpepparkorn hela
  • 3 knippen dill
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • 5 dl buljong, mustig , från köttkoket
  • 1-2 kalvbuljongtärningar
  • 2 dl gräddmjölk (1 dl mjölk, 1 dl grädde)
  • 2 msk ättika (12 %)
  • 4 msk socker
  • peppar
  • potatis mjölig, kokt
  • 1,5 kg kalvkött (lammkott eller älgkalvkött, t ex rygg, bog eller rev) 1 gul lök, stor 1 purjolök 2-3 morötter 1 palsternacka salt 6-8 vitpepparkorn 8-10 kryddpepparkorn 4 kryddnejlikor, hela 4 lagerblad dillstjälkar, från såsen 1 tsk timjan 6-8 vitpepparkorn hela
  • Dillsås3 knippen dill 1 msk mjöl 1 msk smör 5 dl buljong, mustig , från köttkoket 1-2 kalvbuljongtärningar 2 dl gräddmjölk (1 dl mjölk, 1 dl grädde) 2 msk ättika (12 %) 4 msk socker salt peppar
  • Till servering potatis mjölig, kokt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.