1,5 kg
kalvkött (lammkott eller älgkalvkött, t ex rygg, bog eller rev)
1 gul
lök, stor
1
purjolök
2-3
morötter
1
palsternacka
salt
6-8
vitpepparkorn
8-10
kryddpepparkorn
4 kryddnejlikor,
hela
4
lagerblad
dillstjälkar, från såsen
1 tsk
timjan
6-8 vitpepparkorn
hela
3 knippen
dill
1 msk
mjöl
1 msk
smör
5 dl
buljong, mustig , från köttkoket
1-2
kalvbuljongtärningar
2 dl
gräddmjölk (1 dl mjölk, 1 dl grädde)
2 msk
ättika (12 %)
4 msk
socker
peppar
potatis mjölig, kokt
1,5 kg
kalvkött (lammkott eller älgkalvkött, t ex rygg, bog eller rev) 1 gul lök, stor 1 purjolök 2-3 morötter 1 palsternacka salt 6-8 vitpepparkorn 8-10 kryddpepparkorn 4 kryddnejlikor, hela 4 lagerblad dillstjälkar, från såsen 1 tsk timjan 6-8 vitpepparkorn hela
Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen. Låt koka under lock ungefär 10 minuter på medelstark värme. Låt grytan sjuda långsamt på spisen i cirka 1 timme tills köttet är mört. 1 kvist timjan. 150 g sidfläsk 200 g smålökar, fina 400 g champinjon, i stora tärningar 4 msk olja 2 kg högrev 5 klyftor vitlök 80 g mjöl 1,5 l rött vin, fruktigt, helst Bourgogne salt peppar, nymalen 50 g fläsksvål 1 sockerbit 1 kruka persilja 1 lagerblad 1 kvist timjan
2 2 port fryst sötpotatisstrips 400 g tender brisket 1 avokado 2 tomater 1/2 rödlök 2 tsk rödvinsvinäger salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.