Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
På midsommar och nyårsafton är den stående vickningen i min familj min mosters Kräftströmming. Ta ut, lägg på körsbärstomaterna och strö över den rivna osten
Knacka på skalet på öppna musslor. Skär några tunna skivor smör och lägg på varje skiva. Fräs på medelhög värme i 5 min. Tillsätt musslorna i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i ca 5 min. Se till att de är täckta av vätska och låt sjuda på låg värme under lock i ca 5 min. Sätt ugnen på 225°. Strö över lite färsk persilja (eller torkad örtkrydda) och gratinera i ugnen i 5-10 min (beroende på ugn)
När jag var i Valencia (paellans huvudstad) för några månader sedan fick jag prova på äkta paella som tillagades över öppen eld och serverades i stora gjutgärnspannor
Taco från grunden med enkla råvaror och godaste tacokryddan påmitt vis. Men när alla är samlade hemma inklusive pojkvän och kompisar så står tacos högt på fredagsmyslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.