Bred laxkrämen på rundlarna. 150 g varmrökt lax. 150 g färskost av philadelphiatyp 3 msk vispgrädde 150 g varmrökt lax skinn- och benfri 1 tsk citronsaft salt svartpeppar 3 msk röd stenbitsrom 4 skiva rågbröd 2 msk gräslök finklippt, eller dill 1 st citron små bitar
Enligt tradition hade vi en nykomling på julbordet. ) lär jag aldrig tröttna på. Knäckesticksen blir rätt mjuka och tråkiga om röran får ligga för länge så det är bäst att lägga på den strax innan servering
Annandagpåsk är här och vi hoppas verkligen att ni inte är trötta påfisk efter påskfirandet, för fisk är just vad vi tänkte bjuda er på denna söndagsmåndag
Varmröktfisk har jag heller inte använt i puddingen förut, men det blev riktigt bra. Fiskpudding med skirat Smör Att laga en Fiskpudding är ett gammaldags sätt att ta vara påfiskrester
Det är även fin kvalité på filéerna, inga ihop pressade fiskblock här inte. Vi brukar handla fisk av en fiskbil som kommer till vårt bostadsområde en gång i månaden
Efter några dygn på båtluffen, med mestadels burkmat ur ryggsäcken var det ganska befriande att få gå loss bland de nyrökta delikatesserna hos fiskhandlaren
Lägg fiskblocket i en smord ugnsfast form. Strö ströbrödsblandningen över fisken. Lägg spenaten runt fisken och strö över dede hackade äggen och tomat tärningarna, persiljan och citronskalet över fisken
Lägg upp salladen på två tallrikar och fördela även den varmrökta laxen på dessa. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, rom, dill och citronjuice i en skål
Pressa lite citronsaft påfiskbitarna och rulla in i baconpaketet. Gör under tiden fisken redo. Ta ut ugnsformen och lägg påbaconfisken med skarven neråt, och sprid osten över hela formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.