Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Dela fiskfiléerna i mindre bitar och lägg i grytan. Blanda samman allt och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5-10 minuter. 1 msk vitvinsvinäger. 400 g fiskfilé
Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens. Vispa äggvitorna till skum, och tillsätt sedan sockret lite i taget under fortsatt vispning till en fast massa och tills sockret löst sig
När fisken e klar så lägger du lite räkor ovanpå. Fördela sparrisen runt fisken. Koka 8-10 potatisar i saltat vatten när du precis ställt in fisken. 1 burk vit sparris. Sätt ugnen på 200 grader. 1 burk vit sparris
Lägg potatisskivorna på foliearket och lägg fiskenovanpå, pudra på lite vitlökspulver. ) Fisken håller samman bättre när du lagar till den och du ser mindre av de där vita klumparna som man ibland kan få när man lagar till fisk (proteinet som rinner ut)
Det är även fin kvalité på filéerna, inga ihop pressade fiskblock här inte. Dessa blir över i de blandade påsarna för barnen äter upp morotsslantarna först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.