)Till fyra portionerWallenbergare. Forma färsen till biffar och lägg dem på en tallrik med ströbröd. )Självklart kan man även använda kalvfärs till biffarna, som det egentligen ska vara i Wallenbergare
Annandagpåsk är här och vi hoppas verkligen att ni inte är trötta påfisk efter påskfirandet, för fisk är just vad vi tänkte bjuda er på denna söndagsmåndag
Lägg upp dem på ett ugnssäkert fat. Skölj ur pannan och stek resten på samma sätt. Sätt ugnen på 150 grader. Stek dem 3–5 minuter och vänd dem sedan och stek dem på andra sidan tills de är genomstekta
Det är även fin kvalité på filéerna, inga ihop pressade fiskblock här inte. Dessa blir över i de blandade påsarna för barnen äter upp morotsslantarna först
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Lägg fiskblocket i en smord ugnsfast form. Strö ströbrödsblandningen över fisken. Lägg spenaten runt fisken och strö över dede hackade äggen och tomat tärningarna, persiljan och citronskalet över fisken
Pressa lite citronsaft påfiskbitarna och rulla in i baconpaketet. Gör under tiden fisken redo. Ta ut ugnsformen och lägg påbaconfisken med skarven neråt, och sprid osten över hela formen
Nu har du en härlig majonäs på endast några minuter. med fisk. Coleslaw med rökt fisk (2 port. )200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)rökt fisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger. Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.