Päron som fått koka i en härlig lag är en av mina favoriter, enkelt, gott och lätt att förbereda. Den här gången fick päronen sällskap av en päronmousse toppad med krossad nougatine, chokladdropp och en frisk mintsås
Skala päronen och skär av en halv cm i botten så att de kan stå upp när de serveras. Vaniljkoktapäron, 4 portioner. 4 päron. Låt koka upp och sjud till päronen är mjuka, 5-15 minuter beroende på storlek
VaniljkoktaPäron. Den består av en Mördegsbotten som smälter i munnen, päron som är inkokta i vanilj och som ligger på en bädd av den godaste mandelkrämen gjord på egenkokt vaniljkräm blandat med mandelmassa
På sambons släktgård växer det gråpäron i ett träd. Den största delen päron kokade jag in i en sockerlag med smak av vanilj och en liten del fick även sällskap av lite saffran
Skala päronen men låt stjälken sitta kvar. Låt päronen svalna i lagen. Servera päronen med vispad grädde och kolasås eller dela dem och lägg dem i en ugnsfast form och täck med After Eight
Har ni inte testat kombinationen ingefärsinkokta päron med polkagrisgrädde så är det dags. Det traditionella sättet att koka in ingefärspäron på är att låta dom ligga och dra i socker och sedan koka dem länge
Bred knäckglasyren jämt över päronen. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform
2 rivna conference päron. Nattjäst bröd, hur smidigt och gott är det inte. Jag älskar nattjäst och jäser det oftast i rumstemperatur vilket jag tycker är bra för det blir så segt och gott
Här kommer en paj i världsklass med underbara kombinationer av päron, hallon och en helt gudomlig kardemummasås (som för övrigt funkar klockrent till äppelpaj också)
Skala päronen och skär i sockerbitstora bitar. Fördela päronen i sex serveringsglas. Klicka moussen på päronen och låt stå kallt i 1 timme före servering. 4 st päron
Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Låt päronen svalna. Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka. Förvara i glasburk i kylskåp 2 st päron
Skala, kärna ur och skiva päronet tunt. Fördela päron och ost över rundlarna. Sätt ugnen på 225°C. Rulla ut smördegen och stansa ut rundlar, ca 5 cm i diameter, med ett glas eller pepparkaksmått
Jag har ugnsbakat päron förut, men ikväll ville jag testa att baka hela päron där skivorna fortfarande hänger ihop för att sedan kunda vridas till en snygg ”swirl” vid hjälp av stjälken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.