Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen. Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Blanda mjölet med smöret för att bilda en smulig deg och tillsätt kallt vatten. Blanda äpplen, limesaft, socker, kanel, muskot och mjöl och ställ åt sidan
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
Skala och skiva päron i lagom tjocka skivor, fyll med fyllningen I pajformen och jämna till. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.