Aprikoserna kan t ex bytas mot fikon eller dadlar, och mandel och cashewnötter kan bytas mot valnötter och hasselnötter, eller något helt annat om du inte tål mandel och nötter överhuvudtaget
Det här är ett måste på julbordet med dess knapriga kanter och fylliga smak. Fördela degen i formarna och jämna till ytan med en gaffel (doppa gaffeln i vatten så klibbar den inte fast)
Minimalt med arbete men sååå gott. Ska ni bara göra ett julbröd i jul så gör detta. Det är fyllt med rårörda lingon, porter, russin, pomeransskal och annat mums
Får jag presentera ett riktigt gott och saftigt julbrödmed mycket smak för er. I årets julbröd använde jag Chrisbel´s fina glutenfria mjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd inför mina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
Så sött för ögat också med alla olika figurer också. Jag såg att någon efterfrågade gott glutenfritt julbröd och kom direkt att tänka på pepparkaksbrödet som jag gjorde förra året
Nagga dem med en gaffel eller snitta med en vass kniv. Pensla med ett uppvispat ägg. Strö över lite mjöl och jäs, övertäckt med bakduk, i 40-45 minuter
Då är det lagom kallt när det skall bakas med. Lägg smörplattan på degen, längsmed långsidan. Jag valde därefter att baka ut min deg till enkla samt dubbla åttor, därmed kavlade jag ut min deg till en fyrkant, och skar den likt följande
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.