Jag har som ni säkert förstått, om ni följer mig även på Instagram, helt fallit för Kalixlöjrom. Då så, blir lite billigare så förstås omman kan ta bort löjrommen när man äter råraka med barnen
ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msksmetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalixlöjrom
Vi har nog alltid ätit löjrom i någon form till förrätt när hon varit här, och likaså nu i påskas. Igår var jag i Uppsala hela dagen medmin kollega Camilla och fixade lite ”business”
Vår bröllopschampagne – Jeanmaire Brut, löjrom från kalix, rostat bröd, hackad rödlök och gräddfil. Efter att ha slitit på landet med snickerier, gips och trilskandes innerdörrar var det dags för belöningen
Sen blev det färsk löjrommedcreme fraiche, hackad rödlök och smörstekt bröd. Vi tycker om att lyxa till det i minfamilj och som ursäkt denna gång var det såklart att jag var hemmamen också att jag fyllt år några veckor innan Sverigevisiten
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Det här är en lyxig förrätt som går ganska fort att få till och servera när man gjort blomkålscrèmen i förväg
Servera den finhackade löken (nyss hackad), löjrommen och crème fraiche i skålar till. Borsta potatisen ren, skölj, torka och stick demmed en gaffel eller potatissticka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.