Bland annat de här sega Dajmsnitten som egentligen är en upphottad variant på de gamla vanliga, hederliga kolasnitten, som killarna ofta vill att jag bakar
Till 3-4 portioner. 300-400g pasta100g parmaskinka eller stekt bacon2 ägg4 msk grädde100g riven parmesan1 vitlöksklyfta1 knippe sparrisev cocktailtomatersalt, peppar och olivoljaKoka pastan Stek sparrisen i lite olivolja, salta och peppra
När jag lade ut receptet på äppelmos häromdagen så fick jag en fråga på Facebook om jag inte också kunde lägga ut receptet på den frukostgröt jag nämnde i samma inlägg
Det här är en snabblagad frukostgröt som blir väldigt god och mättande. Boveteflingor tillsammans med chiafrön kokas i havremjölk och smaksätts med kanel, kardemumma och lite vanilj
Nu är det vardag igen efter alla helger, och tänk, det tycker jag är ganska skönt. Visst är det mysigt med helgerna och festligheterna, men lite oordning blir det allt
Många är vi kanske som äter köttfärssås då och då, i alla fall mina barn gillar det. Jag gör gärna en stor sats och har färdigt i frysen, bra att ta fram en stressig dag och gott att göra köttfärsknyten på
Nu är det som jag tidigare sagt gröt som gäller för att jag ska bli varm och glad i magen när morgonrusket känns som värst, när det piper och viner överallt och regnet slår mot fönsterrutan, och när jag knappast vill kravla mig upp ur den goa sängvärmen
Vart tog helgen vägen. För jag har inte hängt med på att det redan är TISDAG. Helgen gick alldeles för fort (som vanligt) och igår stängde jag av helt när dimman tog över Göteborg
Dela blomkåleni mindre bitar. Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.