Mina favoriter

Mina favoriter

  • 69 Recept
Mina favoriter
Rågbröd

Rågbröd

Barnen börjar tröttna på köpebröd, själv äter jag väldigt sällan smörgås, så jag hinner aldrig tröttna
Glad midsommar!

Glad midsommar!

Populära inlägg. Het torskrygg i ugn. En god rätt som både barn, tonåring och vuxna åt med god aptit. 4 st torskfileer (torskrygg) 1 pkt ekologiskt bacon 6 soltorkade tomate

Flygande Nasse

Vad gör man när man blir sugen på klassikern Flygande Jakob, men inte har någon kyckling och har en fläskfilé i frysen som behöver användas
När ingen finns där och livet känns tungt

När ingen finns där och livet känns tungt

Det finns en kärlek jag aldrig någonsin kommer komma ifrån, och det är den till feta mjölkprodukter. Fy skam den som dricker mjölk, det man ska ha är ju smör, grädde och creme fraiche
Havreflarn

Havreflarn

Havreflarn18st75gram Margarin 1dl Socker1dl Havregryn1dl Mjöl2msk Grädde2msk Ljus sirap0. 25tsk Bakpulver100g Ljus blockchokladGör såhär
Mandelmarängkakor med blåbärsmascarponekräm  - 18 - 25 dubbla kakor

Mandelmarängkakor med blåbärsmascarponekräm - 18 - 25 dubbla kakor

3 kylskåpskalla äggvitor100 g florsocker100 g strösocker150 g mandelmjöl100 g mascarpone40 g kokosolja av bra kvalitet - Cocosa, Holistic eller Kung Markatta är alla favoriter20 - 40 g florsocker - beroende på hur söta du vill ha kakorna1 msk blåbärspulverVispa vitorna riktigt, riktigt hårt
Chokladsmörkräm

Chokladsmörkräm

Du behöver. Räcker till att stryka upp en White Lady. 200 g smör. 220 gram florsocker. 100 g mörk choklad. 1. Ta fram smöret i god tid innan så den är rumsvarm
Sätt på grillen!

Sätt på grillen!

En liten hälsning härifrån. Det blir vackert väder i helgen, så passa på att grilla och bjud in vänner och familj
Bondbönor på maltesiskt vis

Bondbönor på maltesiskt vis

Dessa underbara små skatter som kommer i stora paket får man pyssla lite med för att förbereda. Jag tycker de är väldigt goda färska, precis som de är eller i en sallad med en vinärgrett

Påskmat i mitt hjärta

Njuter av 20 grader sol och knallblå himmel från varsin fatboy. Nyss ätit sen påsk-lunch bestående av ceasar-sallad med hemgjorda krutonger och massor av parmesan (recept nedan)
Lövbiffs gryta med färskpasta

Lövbiffs gryta med färskpasta

Jag älskar färskpasta, för det finns så mycket man kan göra med och till pastan. Detta recept fixade jag till lite snabbt när vi inte hade så mycket tid och var väldigt hungriga så allt skulle gå snabbt
Saffransbiscotti med tranbär och vit choklad

Saffransbiscotti med tranbär och vit choklad

Oemotståndligt goda är dessa saffransbiscotti fyllda med torkade tranbär, vit choklad och mandel. Till kaffet, glöggen eller bara rätt upp och ner för att de är så fantastiskt goda
Dagens frukost

Dagens frukost

Enkel men god frukost idag. ) yoghurt med kokos, apelsin, banan, mandelsmör, solroskärnor och mango. Till det ett finncrisp med färskost och ett helt perfekt ägg
Fläskfilé i sötsur sås

Fläskfilé i sötsur sås

En av mammas favoriter är fläskfilé i Uncle Ben´s sötsura sås. Jag tycker också om det men tänkte prova på att försöka göra den från grunden själv denna gång och måste säga att det blev riktigt lyckat
En chilikyss

En chilikyss

Milia har idag blivit en krydderfarenhet rikare. En tråkig sådan. Hon har idag insett hur stark en chili är om man pussar den - på snittytan
FULLKORNSPASTA MED GRÄDDIG SKINKSÅS

FULLKORNSPASTA MED GRÄDDIG SKINKSÅS

 Ska nu börja "öronmärka" mina bilder. Ska nu börja "öronmärka" mina bilder. Detta är en lättare version av den klassiska Pasta Carbonara

Enkel Coleslaw & 10 fakta.

Idag när jag kom hem så hade jag kycklingfilé som väntade på att stekas upp och då jag inte planerat att träna idag så fick jag hålla nere kolhydraterna lite
Fattiga riddare

Fattiga riddare

Näst skrabbelucker är fattiga riddare tveklöst det bästa man kan göra i en stekpanna. Ett utmärkt sätt att pimpa lite halvstelnat franskbröd (eller färskt för den delen) och göra vardagen lite sötare
Nytt recept på LCHF-pepparkakor

Nytt recept på LCHF-pepparkakor

Igår var det dags för årets första pepparkaksbak. Jag använde mitt nya Sukrin Gold, som jag köpte på matmässan för några veckor sedan, när jag tog fram ett nytt enkelt recept på pepparkaksdeg