Hoppas att ni alla haft en alderless underbar start på det nya året. UnderbarChokladmoussetårtaBotten150 g mörk choklad (70%)100 g smör100 g vetemjöl100 g strösocker1 nypa salt2 äggChokladtryffel150 g choklad (70%)100 g vispgrädde1 liten kula smörChokladmousse4 blad gelatin300 g+300 g vispgrädde300 g mörk choklad (54-64%, ej mer)3 äggulorca 40-50 g florsocker (smaka av och ta mindre om du vill ha mindre söt mousse)ca 200 g färska, fasta hallonChokladspegel17 g glykos2 blad gelatin65 g kakao10 g mörk choklad90 g strösocker110 g vatten25 g vispgräddeBottenSätt ugnen på 150 grader
Ugn 175°. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker poröst, till ett vit - gul fluffig konsistens
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. Tårtan passar utmärkt att göra när man har något kul att fira och vill bjuda på en mäktig och rik tårta
Jag är helt till mig. Blev så jäkla nöjd med den här tårtan. Den blev så snygg. Bilderna blev snygga. Och jag kan inte annat än tro att den smakar helt fantastiskt
Nougatcheesecake. 6 december 2015 @ 19. 32. 8-10 bitar. mindre springform, ca 20-25 cm i diameter. 1/2 pkt digistivekex el 1 pkt glutenfria digistivekex
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Tårtbotten. Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.