Double Chocolate and Raspberry Cake
Livet på gatan
Livet på gatan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 200 g Mörk
  • 45 g Strösocker
  • 1/2 dl
  • 60 g Äggula
  • 175 g Grädde
  • 1 3/4 dl
  • 150 g Hallonpuré
  • 1 1/2 dl
  • 35 g Cognac (2 msk) om man vill.1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. 2. Blanda strösocker med äggula i en annan bunke. 3. Koka upp grädde och hallonpuré i en tjockbottnad kastrull, häll det över äggulorna och blanda. 4. Häll tillbaka i kastrullen och på låg värmen under konstant omröring rör du tills blandningen börjar tjockna lite och häll det över chokladen, häll i cognac. 5. Låt stå i några minuter och blanda till en slät kräm. 6. Plasta och låt stå i kylen till nästa dag, eller minst 4 timmar.Tårtbottnar 15 min
  • 330 g vetemjöl
  • 510 g strösocker
  • 6 dl
  • 120 g kakao
  • 3 dl
  • 15 g bikarbonat
  • 1 msk
  • 7 g bakpulver
  • 1 ½ tsk
  • 10 g salt
  • 1 ½ tsk
  • 10 g vaniljsocker
  • 1 msk
  • 165 g ägg
  • 3 ½ dl
  • 180 g vegetabilisk olja
  • 2 dl
  • 350 g varmt
  • 3 ½ dl
  • in
  • choklad
  • 155 grader Smör
  • och
  • 4 bakformar
  • 22 cm i diameter
  • 410 gram sm
  • 40 minuter
  • 8. Får inte alla formarna plats samtidigt går det bra att låta en av dem stå och vänta tills de två första är färdiggräddade
  • Mjölkchoklad
  • 300 g Mjölkchoklad
  • 450 g Rum
  • 10 g Vaniljsocker
  • 1 msk
  • 150 g Ägg
  • 220 g Strösocker
  • 2 ½ dl
  • 1 nypa salt
  • 100 g Smör
  • 50 g Vatten
  • 140 g Mörk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.