en solig currygryta medtorsk. Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Börja med att koka upp vatten och kryddor. Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Jag serverade med pressad potatis och gröna ärtor. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
Ugnsstekt lax är något som blir otroligt gott, men är så himla lätt att laga. För oss som äter LCHF kan man servera med lite god örtsås och kokta grönsaker
Lägg torsken på ugnsfast form och stryk på majonäsen, toppa med mandelhacket. Fisk fänkål och apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme
Fördela på spenaten och toppa med skivad tomat. Fräs spenaten i olivolja tillsammans med vitlök. Om man råkar ha ett fiskblock i frysen… och söta goda tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.