Pocherad torsk med äggsås och räkor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g torskrygg, delad i två bitar
  • havssalt
  • 2 dl fiskfond
  • 0,8 l vatten
  • 1 gul lök, klyftad och skalad
  • 1 morot, skalad och delad i två bitar
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 6 persiljekvistar
  • 25 g smör
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl buljong från fiskkoket
  • 1 citron, riven skal
  • 150 g smör, brynt
  • 3 ägg, hårdkokta, skalade och finhackade
  • 3 msk persilja, finhackad
  • vitpeppar efter smak
  • salt efter smak
  • citronjuice efter smak
  • 100 g räkor, skalade
  • 10 g smör, brynt
  • 1 nypa rivet citronskal
  • eventuellt salt
  • kokt skalad potatis, gärna amandine
  • Torsk300 g torskrygg, delad i två bitar havssalt 2 dl fiskfond 0,8 l vatten 1 gul lök, klyftad och skalad 1 morot, skalad och delad i två bitar 5 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 1 tsk salt 6 persiljekvistar
  • Äggsås25 g smör 1 msk mjöl 2 dl mjölk 1 dl vispgrädde 1 dl buljong från fiskkoket 1 citron, riven skal 150 g smör, brynt 3 ägg, hårdkokta, skalade och finhackade 3 msk persilja, finhackad vitpeppar efter smak salt efter smak citronjuice efter smak
  • Räkor100 g räkor, skalade 10 g smör, brynt 1 nypa rivet citronskal eventuellt salt
  • Servering kokt skalad potatis, gärna amandine

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.