Ugnsstekt Torsk med fänkål och apelsin
Världensbästa matblogg
Världensbästa matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 180 g torskrygg
  • Majonäs/Topping
  • 1 st äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • s/p
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk apelsinzest
  • 1 tsk riven vitlök
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 msk hackad mandel
  • 1 bunt broccoli i buketter
  • 1 st tunnskivad fänkål
  • 1 st skivad apelsin
  • 1 paket ekologiska vita bönor
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 tsk apelsinzest
  • 1 tsk riven vitlök
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • Fördela broccoliblandningen runt om torsken och låt gå i ugn på 200 grader tills fisken har en kärntemp på 52 grader
  • Solotto
  • 9 dl solroskärnor
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 2 msk olivolja
  • ½ gul lök finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk fryst basilika
  • 4,5 dl hönsbuljong el. 4,5 dl vatten+1½ msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 msk vitt vin
  • 15 g torkad blötlagd och hackad Karl-Johansvamp
  • 2 msk smör
  • s/p

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.