Nu är älgjakten är igång och det betyder att frysen snart kommer att fyllas på igen och eftersom jag inte gjort åt allt kött från förra säsongen så passade jag igår på att göra en älggryta
Skär mozzarellan i skivor och lägg på ett fat. Smaksätt med salt och svartpeppar. Du behöver4 portioner400 g zeta mozzarella1/2 röd chilifrukt, finhackad1/2 citron, rivet skal1/2 dl basilika, finhackad3 msk balsamvinäger vit3 msk olivoljaSaltSvartpepparBalsamicoGör såhärBlanda samman alla ingredienser försiktigt med sked eller gaffel. 400 g zeta mozzarella
En kvist ugnsrostade körsbärstomater blir sällan fel som tillbehör. Mat med brun sås blir just brun på bild och därmed inte så vackert att vila ögonen på
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Jag och maken mycket nöjda, barnen tycker det är väldigt onödigt att blanda i något annat än potatis i gratänger
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Och det är just det jag gjort i detta recept. Eftersom kladdkakan inte innehåller ägg och jag valt att använda olja som matfett, blir den vegansk (och mejerifri)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.