Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
marinerad fläskfilé medugnsbakade morötter, paprika och lök samt rödvinssås och sallad. marinerad fläskkarré tillsammans med ris och sås samt grönsaker
Kycklingen marinerade jag med min egen grillkrydda. Kände från igår att ännu en enkel och god rätt som inte kan gå fel skulle sitta fint, plus att det är en ”allt i en gryta, lat rätt”
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
Till filén åt vi ugnsbakade tomater (smaksatta med timjan) som jag marinerat i olivolja smaksatt med citron, sallad, samt färska champinjoner som jag bara fräste tillsammans med vitlök, lite salt, svartpeppar och en rejäl drös med persilja
Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
Servera med varma PommesDuchesseoch vit sparris som fått ett hastigt uppkok i sin egen lag. Servera gärna med varma PommesDuchesse, eller med ett gott potatismos
Servera med de ugnsbakade sötpotatisarna och den marinerade vitkålen. Marinerad vitkål. Före servering, blanda vitkål och morot med citronsaft och olivolja samt senap och honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.