800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippedill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Jag har uppfunnit världens bästa avocado fries. Och nej, jag tar inte åt mig äran att ha uppfunnit grejen med att göra fries av avokado - men att göra dem glutenfria, crunch-iga, fulla av smak och täckta med sesamfrön - den äran får nifaktiskt ge mig
Jag arbetar som kökschef på ett äldreboende i norra Stockholm. Här serverar jag vällagad mat från grunden med endast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt och KRAV-märkt
Portioner. Tillservering. Dela laxskivornai halvor. Skiljförsiktigtäggulorna från äggvitorna. Gröp ur lite av avokadoköttet där kärnan har suttit (för att få lite mer plats för ägget)
Ingredienser. Borsta, skölj och koka potatisen. Spola dem kalla, skala och skär dem i klyftor. Vik spättan och lägg den i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar
½ dl olivolja. Läggi en bunke och tillsätt olja och kryddor. Servera till bacon och ägg. Jag hade mittfavoritbacontill, varmrökt från Ramsele/Trångsvikens Chark
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.