Ugnsbakade ägg med tomatsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g stek- eller gul lök
  • 1250 g cocktailtomater, gärna i olika färger
  • 13-4 msk olivolja + 1 msk till formen
  • 11 grönsaksbuljongtärning
  • 11 tsk paprikapulver
  • 11 burk tomatkross
  • 11 dl chilisås av ketchuptyp
  • 14 ägg
  • 1 salt, nymalen svartpeppar
  • 12 msk hackad persilja
  • 1 baguetteSkala och strimla eller hacka löken. Dela tomaterna.
  • 1 Fräs löken i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ca 5 minuter. Smula ner buljongtärningen. Strö över paprikapulvret. Blanda i de krossade tomaterna och chilisåsen och sjud såsen på ej för stark värme, tills den tjocknar, ca 15 minuter. Smaka av.
  • 1 Sätt ugnen på 175 grader. Häll såsen i en oljad ugnssäker form. Gör 4 hål i såsen och knäck äggen i hålen.
  • 1 Baka i mitten av ugnen tills äggen är klara, ca 10 minuter. Salta, peppra och garnera med persiljan. Servera med baguette.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.