1 baguetteSkala
och strimla eller hacka löken. Dela tomaterna.
1 Fräs
löken i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ca 5 minuter. Smula ner buljongtärningen. Strö över paprikapulvret. Blanda i de krossade tomaterna och chilisåsen och sjud såsen på ej för stark värme, tills den tjocknar, ca 15 minuter. Smaka av.
1 Sätt
ugnen på 175 grader. Häll såsen i en oljad ugnssäker form. Gör 4 hål i såsen och knäck äggen i hålen.
1 Baka
i mitten av ugnen tills äggen är klara, ca 10 minuter. Salta, peppra och garnera med persiljan. Servera med baguette.
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
Inspirerad av Malin's Diner som i sin tur blev inspirerad av Bara en kaka till så svängde jag ihop en tomatsås som jag knäckte ägg i och sedan gratinerade med ost
Lägg ner naanbrödet ett i taget med den smörade sidan nedåt. När såsen puttrat en tag på spisen och smakerna trädit fram gjorde jag små fickor i såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Ingredienser4 dl torkade kokbönor, till exempel borlotto, cannellino eller bruna bönor5 dl snålröra eller annan kokt och smakrik tomatsåsmed vitlök och lökchili1 dl olivoljasaltpepparturkisk yoghurt
Rör nu inte i såsen utan låt äggen bli färdiga på ena sidan innan de vänds. Jag var med i köket hos min familj och fick se hur tomatsåsen lagades och har nu försökt mig på att laga den själv Jag tror att det blev ganska likt, kanske inte exakt samma smak, kan vara att min blev något mildare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.