2 av
ingredienserna, vitlöken och ingefäran, river och blandar du ihop till en smet som du sedan brer över laxen
Lax med bacon och tomater 2 port + matlåda
400 g
laxfilé
1 vitlöksklyfta,
fint riven
1 msk
fint riven ingefära
1 paket
bacon, strimlade
4 tomater,
tärnade
Lägg laxbiten i en smord ugnsfast form, salta och peppra efter smak.
Rör samman vitlök och ingefära och bred över laxen.
Toppa laxen med tomathack och baconbitar.
Ställ in formen mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter, tiden beroende på hur tjock laxen är, använd gärna ugnstermometer i fisken som ska upp i 56 grader när laxen är klar att serveras.
Och under tiden paellan värms så ugnsbakar du laxen, tomaternaoch den delade limen (citronen) som du alla penslar med lite olivolja och drar över några varv med salt & pepparkvarnen
Dela tomaternaoch lägg på fisken. Ugnsbakad torsk på Veras sätt. Smaka av med vitt vin och fond. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Salta och peppra laxen, fördela fetablandningen i snitten. Hacka tomateroch oliver, blanda med fetan. Klipp lite färsk timjan över och servera med en gryn- eller bönsallad
ex sardeller om man gillar det, eller bacon som knaperstekts först. Det vankas ugnsbakad torsk här idag och det blir en färggrann fiskmiddag med små tomater, örter, zucchini och kapris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.