Ugnsbakad lax med bacon och tomater
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 av ingredienserna, vitlöken och ingefäran, river och blandar du ihop till en smet som du sedan brer över laxen
  • Lax med bacon och tomater 2 port + matlåda
  • 400 g laxfilé
  • 1 vitlöksklyfta, fint riven
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 1 paket bacon, strimlade
  • 4 tomater, tärnade
  • Lägg laxbiten i en smord ugnsfast form, salta och peppra efter smak.
  • Rör samman vitlök och ingefära och bred över laxen.
  • Toppa laxen med tomathack och baconbitar.
  • Ställ in formen mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter, tiden beroende på hur tjock laxen är, använd gärna ugnstermometer i fisken som ska upp i 56 grader när laxen är klar att serveras.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.