ca 300 g pasta (t ex linguine) 1 gul lök 1 klyfta vitlök 500 g fryst laxfilé [4 bitar] 100 g kapris olja, till stekning (eller smör) 2 dl crème fraîche 1 citron salt svartpeppar 200 g gröna ärtor 1 kruka färsk dill
800 g torskrygg (4 bitar) 250 g pak choi 250 g sockerärtor 2 klyftor vitlök 2 msk färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 kruka färsk koriander 2 msk japansk soja smör, till stekning olja, till stekning salt
4 4 port risnudlar 500 g wokmix 1 msk olja 1 msk riven ingefära 1/2 msk curry 400 ml kokosmjölk 1 fiskbuljongtärning 400 g skalade räkor Lägg till i inköpslistan
Till couscousen gjorde vi en marockansk fiskrätt som verkligen blev överraskande lyckad. Ett väldigt bra sätt att tillaga lite snäll fiskfilé som t ex kolja
Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Jag har använt varmrökt lax men det fungerar bra att byta ut den mot kallrökt lax också
Het räkgryta. Jammi, jammi. Älskar skaldjur och het mat och detta blev så gott. Ingredienser 4-6 port. 1 kg färska räkor1 pkt krossade tomater 1 brk kokosgrädde 1/2 röd paprika1/2 gul paprika 1 chalottenlök2 vitlöksklyftor 1 röd chiliCayennepeppar 2 msk hummerfond1 msk Tomatpure CurrySaltRapsolja1 tsk maizena (utblandat i lite vatten)Gör såhärSkala räkorna
Tips idag på en jättegod fiskegryta med grädde, apelsin och curry. Dela fisken i ganska stora bitar. Servera med fisk grytan med broccoli och kokt potatis