Fisk

Fisk

  • 54 Recept
Marockansk fisk med ångad couscous

Marockansk fisk med ångad couscous

Till couscousen gjorde vi en marockansk fiskrätt som verkligen blev överraskande lyckad. Ett väldigt bra sätt att tillaga lite snäll fiskfilé som t ex kolja
Ungsbakad lax i folie

Ungsbakad lax i folie

Det här receptet förtjänar lite mer uppmärksamhet. Zuccini, paprika och purjolök är väldigt gott men det fungerar att lägga till andra grönsaker också
Somrig laxpaj med sparris

Somrig laxpaj med sparris

Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Jag har använt varmrökt lax men det fungerar bra att byta ut den mot kallrökt lax också
Het räkgryta

Het räkgryta

Het räkgryta. Jammi, jammi. Älskar skaldjur och het mat och detta blev så gott. Ingredienser 4-6 port. 1 kg färska räkor1 pkt krossade tomater 1 brk kokosgrädde 1/2 röd paprika1/2 gul paprika 1 chalottenlök2 vitlöksklyftor 1 röd chiliCayennepeppar 2 msk hummerfond1 msk Tomatpure CurrySaltRapsolja1 tsk maizena (utblandat i lite vatten)Gör såhärSkala räkorna
Fisk gryta

Fisk gryta

Tips idag på en jättegod fiskegryta med grädde, apelsin och curry. Dela fisken i ganska stora bitar. Servera med fisk grytan med broccoli och kokt potatis
Krämig laxpasta- Middag på 30 min

Krämig laxpasta- Middag på 30 min

1 fiskbuljongtärning eller salt. 1 fiskbuljongtärning eller salt. 6 portioner krämig laxpasta. 500 g lax. 100 g färsk spenat, sparris eller ärtor
Stekt torsk med dill- och gurkyoghurt

Stekt torsk med dill- och gurkyoghurt

Vi är faktiskt ganska dåliga på att äta fisk men äter det gärna. Nu kör vi matkasse igen. En kasse räcker nästan två veckor för oss

Frasig fisk med röd curry

Skär fisken i mindre bitar och salta. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och därefter i ströbröd. 500 gram fisk , t ex lax, kolja eller torsk
fisk med remuladsås

fisk med remuladsås

Jag gjorde pankopanerad torsk igår. Så himla gott. Doppa i mjöl, sedan vispat ägg och sist panko. Panko hittar du i asiatiska affärer/asiatiska delen av affären, och är ett grovt ströbröd som passar utmärkt till panering
Rödspätta Florentine med pressad potatis

Rödspätta Florentine med pressad potatis

Salta och peppra fiskfiléerna. Börja med såsen. Vispa samman grädde och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda i 3 minuter
Lax Loranga med räkor och västerbottensost

Lax Loranga med räkor och västerbottensost

Tillsätt grädde, crème fraîche, vin, läsk, dill, fiskkrydda, salt & peppar och koka upp. 1 fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljongtärning 1/2 dl vitt vin
Fisk och skaldjurssoppa

Fisk och skaldjurssoppa

Tina fisktärningarna. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Fisk tre gånger i veckan?

Fisk tre gånger i veckan?

Nu är jag inne på budgetspåret verkar det som, och den trista uppmaningen att man ska äta fisk tre gånger i veckan
Risotto på japanskt vis med teriyaki-lax

Risotto på japanskt vis med teriyaki-lax

Koka riset och håll varmt. Strimla kinakålen. Halvera körsbärstomaterna, fördela på en ugnsplåt och låt torka i salamander (eller i ugnen i ca 1 timme i 70–80 °C)
Lax i ugn med god kall sås

Lax i ugn med god kall sås

Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl