Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakadefikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Vi har tidigare testat en med valnötter och hjortronsylt och en medfikon och nötter, båda väldigt smaskiga och väl värda att prova om ni inte tidigare har gjort det
Lägg brieosten i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Osten blir krämig och söt och smakar otroligt bra på ett kex, tillsammans med andra smårätter på tapasbuffén eller bara som den är
Sockerlagen kan du enkelt smaksätta med vad du vill och toppa med dina favoritnötter. Idag tänkte jag att det var dags för ett litet desserttips, och till det här receptet ska du köpa hem härliga, färska fikon som just nu finns i fruktdisken i affären
Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakade körsbärstomater och den sista klicken senap i sin burk
Problemet med filmjölkslimpa om man bor i Italien är att det inte finns filmjölk här. Och det bästa med att jobba hemifrån som jag nu gör är att jag har tid att slänga ihop ett bröd och låta det gå klart i ugnen medan jag sitter och fixar vid datorn
et en stor näve färsk koriander och upphackade, torkade, fikon. Mer gott som vi hittar i denna sallad är tomater, som ugnsbakades tillsammans med fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.