Ugnsbakadbrietårtamedtomater och basilika. ett gäng mogna välsmakande tomater. Någon fondue tänker vi inte bjuda er på idag, det blir istället en variant av en gammal goding när vi tipsar om en ny topping på ugnsbakadbrie
Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakadekörsbärstomater och den sista klicken senap i sin burk
Dela tomaterna och lägg på fisken. Ugnsbakad torsk på Veras sätt. Smaka av med vitt vin och fond. Servera med kokt potatis eller som vi gjorde ångkokta morötter och potatis
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost och soltorkade tomater. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skölj och skär tomaterna i bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över fisken. Koka riset i en kastrull med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet
Du hör ju själv, knäckigt brynt smör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomatermed en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Häromdagen gjorde jag en stor sats medugnsbakad zucchini med soltorkade tomater. Zucchinin är god att servera antingen som tillbehör till någon form av vegetariska biffar, eller som huvudrätt med t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.