Blanda mascarpone med vin och valnötter. Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakadefikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Råsirapen är helt ljuvlig, mörk, tjock, aromatisk och med smak av lite bränd kola. Får du inte tag på just den sirapen kan du byta till mörk agavesirap, mörk honung - eller ev vanlig mörk sirap
Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i. Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det
Den här kladdkakan gör jag varje gång det är kladdkaka på G, basreceptet är outstanding och du kan toppa med vad du vill – här med färska hallon och blåbär
På måndag får jag nästa hemtenta, och veckan kommer därför ägnas åt att få till den så bra som möjligt innan fredagen dyker upp med inlämningstiden i högsta hugg
Twisten med denna kladdkaka är att den har ett täcke av maräng, det var verkligen jättegott. Igår hade vi trevliga gäster på besök och jag svängde ihop en kladdkaka till efterrätt
kladdkakamed smält mörk choklad i, chokladbollar och vit choklad. På den är det en chokladbollsmet med lite extra kakao, kaffe och salt i och över den en vit chokladganache och ett berg av syrliga röda vinbär
Sockerlagen kan du enkelt smaksätta med vad du vill och toppa med dina favoritnötter. Idag tänkte jag att det var dags för ett litet desserttips, och till det här receptet ska du köpa hem härliga, färska fikon som just nu finns i fruktdisken i affären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.