Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakadefikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Torsdag igen, och min tid som julledig börjar dra sig mot sitt slut. På måndag får jag nästa hemtenta, och veckan kommer därför ägnas åt att få till den så bra som möjligt innan fredagen dyker upp med inlämningstiden i högsta hugg
Idag tänkte jag att det var dags för ett litet desserttips, och till det här receptet ska du köpa hem härliga, färska fikon som just nu finns i fruktdisken i affären
Mer gott som vi hittar i denna sallad är tomater, som ugnsbakades tillsammans med fetaost. et en stor näve färsk koriander och upphackade, torkade, fikon
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
. I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.