På senare tid har jag läst på om socker och hur de påverkar våra kroppar. Så när jag hörde om att Ann Fernholm skulle hålla en föreläsning på Rits i Vasa, var jag tvungen att åka och lyssna
Ett superenkelt tilltugg till glöggen är dessa pepparkakspinnar som serveras med en ädeloströra. Använd en färdigköpt pepparkaksdeg eller kanske en egen som gjorts tidigare och hyvla bara tunna pinnar med osthyvel som sedan snabbt gräddas i ugn
(2 port)1 burk tonfisk i vatten1 dl grädde1 dl Crème Fraîche1 dl skivad purjolökkrydda med till exempel oregano, salt, peppar, soja och/eller vitlökBlanda tonfisk, grädde och Crème Fraîche
Igår kokade vi alldeles för mycket pasta. Så idag får det bli pasta- tacogratäng till middag. 6 pers5 - 6 dl kokt pasta av valfri sort500 gr köttfärs2 paprikor1 hackad gul lök1 st påse Tacomix2 dl färdig tacosås3 ägg3 dl mjölkRiven ostRiven parmesansalt och pepparSätt ugnen på 200 grader
Lika ofta som jag inspireras av kokböcker, inspireras jag av andra matbloggare. Så är det nog för de flesta bloggare och ibland märks det därför på bloggarna
På nyårsafton serverades det en trerätters här hemma. Toast Skagen till förrätt, ugnsbakad risotto med purjolök och chèvre till varmrätt och avslutningsvis en pannacotta (som resten av svenska folket antagligen)
Torsdag igen, och min tid som julledig börjar dra sig mot sitt slut. På måndag får jag nästa hemtenta, och veckan kommer därför ägnas åt att få till den så bra som möjligt innan fredagen dyker upp med inlämningstiden i högsta hugg
Att ugnsbaka vindruvor är en hitt, det ger söta druvor med massa smak plus att de är väldigt vackra. Använd i sallader eller ät som en nyttig efterrätt med turkisk yoghurt, honung och valnötter
Lite, men bara lite tomt har det tyvärr ekat här i det Mårtenssonska köket några dagar, men så kan det gå när förkylning blandas med sent kvällsarbete - vi hoppas ni har överseende