Övrigt

  • 107 Recept
Vårt allt sötare blod.

Vårt allt sötare blod.

På senare tid har jag läst på om socker och hur de påverkar våra kroppar. Så när jag hörde om att Ann Fernholm skulle hålla en föreläsning på Rits i Vasa, var jag tvungen att åka och lyssna
Enkelt äppelmos

Enkelt äppelmos

Enkelt äppelmos. 1 kg äpplen. 0,5 dl vatten. 6 dl socker. Gör så här. Skala äpplena. Kärna ur och dela dem i mindre bitar
Tonfiskröra

Tonfiskröra

Finhacka rödlöken och grovhacka­ äggen. Tvätta citronen och finri­v ­skalet. Låt tonfisken rinna av väl och mosa den med en gaffel
enkelt tilltugg till glöggen

enkelt tilltugg till glöggen

Ett superenkelt tilltugg till glöggen är dessa pepparkakspinnar som serveras med en ädeloströra. Använd en färdigköpt pepparkaksdeg eller kanske en egen som gjorts tidigare och hyvla bara tunna pinnar med osthyvel som sedan snabbt gräddas i ugn

Tonfiskgryta

(2 port)1 burk tonfisk i vatten1 dl grädde1 dl Crème Fraîche1 dl skivad purjolökkrydda med till exempel oregano, salt, peppar, soja och/eller vitlökBlanda tonfisk, grädde och Crème Fraîche

Tonfiskgryta

Stek lök och tonfisk + kryddor. Häll i krossade tomater och koka i 10 min. kylas lite och häll i kräm fraishe
Tonfiskgryta

Tonfiskgryta

Övrigt. Start >. LCHF-Recept. Tonfiskgryta. Portioner. 4. Källa. Saknas. Har du en bild på detta recept. Lägg till en bild till receptet
Gyllene längd för fyra

Gyllene längd för fyra

Blanda gratängosten och crème fraiche. Skölj och skiva tomaterna. Hacka oliverna. Spara några till dekoration
Gubbröra med matjessill & crème fraiche

Gubbröra med matjessill & crème fraiche

Det har sina sidor att vara matbloggare. Man vill ju gärna ha rätt recept vid rätt tillfälle. lamm till påsk, skinka till jul och sill när det passar
Pasta med ädelostsås och skinka

Pasta med ädelostsås och skinka

Det här receptet hittade jag och mamma i tidningen Allers för, ja säkert 20år sedan, och har varit en favorit sedan dess
Pasta-tacogratäng

Pasta-tacogratäng

Igår kokade vi alldeles för mycket pasta. Så idag får det bli pasta- tacogratäng till middag. 6 pers5 - 6 dl kokt pasta av valfri sort500 gr köttfärs2 paprikor1 hackad gul lök1 st påse Tacomix2 dl färdig tacosås3 ägg3 dl mjölkRiven ostRiven parmesansalt och pepparSätt ugnen på 200 grader
MAKARONIPUDDING A´LA MANNERSTRÖM

MAKARONIPUDDING A´LA MANNERSTRÖM

Lika ofta som jag inspireras av kokböcker, inspireras jag av andra matbloggare. Så är det nog för de flesta bloggare och ibland märks det därför på bloggarna
Ugnsbakade plommon med mascarpone

Ugnsbakade plommon med mascarpone

Halvera plommonen och ta bort kärnan. Skär i lagom stora klyftor. Beräkna ett plommon per person. Lägg i en ugnsfast form
Ugnsbakad risotto med purjolök och chèvre

Ugnsbakad risotto med purjolök och chèvre

På nyårsafton serverades det en trerätters här hemma. Toast Skagen till förrätt, ugnsbakad risotto med purjolök och chèvre till varmrätt och avslutningsvis en pannacotta (som resten av svenska folket antagligen)
Ugnsbakade fikon med kryddhonung

Ugnsbakade fikon med kryddhonung

Sätt ugnen på 175°. Skär ett kryss i fikonen men inte helt igenom. Ställ dem på ett ugnssäkert fat. Lägg en klick smör i varje fikon
Ugnsbakade brie & björnbärsmarmelad

Ugnsbakade brie & björnbärsmarmelad

Len, gräddig brieost och söt marmelad – min mage jublar när de möts. Den ugnsbakad brieosten med björnbärsmarmelad är en liten delikatess
Ugnsbakad brie med torkade fikon

Ugnsbakad brie med torkade fikon

Torsdag igen, och min tid som julledig börjar dra sig mot sitt slut. På måndag får jag nästa hemtenta, och veckan kommer därför ägnas åt att få till den så bra som möjligt innan fredagen dyker upp med inlämningstiden i högsta hugg
Ugnsbakade vindruvor

Ugnsbakade vindruvor

Att ugnsbaka vindruvor är en hitt, det ger söta druvor med massa smak plus att de är väldigt vackra. Använd i sallader eller ät som en nyttig efterrätt med turkisk yoghurt, honung och valnötter
Ugnsbakad brieost med allehanda gotter på.

Ugnsbakad brieost med allehanda gotter på.

Lite, men bara lite tomt har det tyvärr ekat här i det Mårtenssonska köket några dagar, men så kan det gå när förkylning blandas med sent kvällsarbete - vi hoppas ni har överseende