Jag har använt dem en gång och det blir nog några bak till och det redan på lördag. Denhär kakan med havretosca bakade jag för några helger sedan och den var väldigt uppskattad av fikagästerna i stugan
Så nu går jag hemma och väntar påden där bebisen som väntas komma när som helst. Jag blev dessutom gravid någon gång i våras och det tillsammans med en fyraåring, ny tjänst på jobbet och en dator som är seg så har allt vad bloggande heter prioriterats bort
Jag använde dock en lite större form än vad jag egentligen skulle så jag borde ha dragit ner pågräddningstiden, eller ökat lite i receptet, kändes lite torr
Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull. 11,5 dl vispgräddeSmält smöret på svag värme i en kastrull. 1Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. 1När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. Sätt ugnen på 190 grader. 1Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.