Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 12 äpplen. 15-6 äpplen. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och då börjar vi med en planeringsdag så man kommer att vara rätt trött i huvudet när dagen är slut men det ska bli roligt att börja jobba igen
Ta fram en form, gärna med löstagbar kant. Klä formen runt om med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Bjud kakan ljummen eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljglass till
Kommentarer
hybba1
Mycket bra
Logga in eller Registrera för att kommentera.