100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
Botten hade jagjag förstås lagt på ett smart ställe så jaginte skulle behöva leta efter den somjag alltid gör och nu hade jag visst lagt den bland tallrikarna
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Jag är inte mycket för att baka matbröd men jag hittade ett recept somjaginte kunde motstå. Om det låter för bra för att vara sant så är det oftast inte sant
När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
Den ska vara smidig, men inte för hård. Här gäller det att inte snåla. Arbeta degen smidig, antingen i maskin cirka 5 minuter eller för hand i närmare 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.