Bak o Dessert

Bak o Dessert

Sarah Bernhardt chokladbiskvier

Sarah Bernhardt chokladbiskvier

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan till bottnarna på ett rivjärn. Låt bottnarna kallna
Blåbärskaka med smultopp

Blåbärskaka med smultopp

5 dl strösocker 8 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 250 g smör, smält 2 tsk vaniljsocker 3 ägg 3 dl yoghurt (naturell eller filmjölk). 1Fyllningca 400 g blåbär (färska eller frysta) 3 msk strösocker
Frasiga våfflor

Frasiga våfflor

125 g smör, smält och avsvalnat. 1 tsk bakpulver. 2 dl kallt sodavatten. 125 g smör, smält och avsvalnat 2 dl kall mjölk 4 dl vetemjöl 2 kalla ägg 1 tsk bakpulver 2 dl kallt sodavatten
Bananpaj

Bananpaj

mogna banane. Blanda socker, mjöl, smör och sirap till en kladdig smet. Klicka ut smeten över bananerna, toppa med chokladknapparna
Enkel och god blåbärscheesecake

Enkel och god blåbärscheesecake

Smält smöret ochkrossa digestivekexen. Blanda och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter. Häll blåbär i en kastrull och låt dem koka sönder, om bären är sura kan du sockra dem lite
Maränggrottor med jordgubbar

Maränggrottor med jordgubbar

3 st äggvitor. 25 dl strösocker. 1 tsk bakpulver. 500 g jordgubbar. 1 st passionsfrukt. 3 st äggvitor 2. 25 dl strösocker 1 tsk bakpulver Servering 3 dl vispgrädde 500 g jordgubbar 1 st passionsfrukt Ugn
Clafoutis fransk kaka med bär

Clafoutis fransk kaka med bär

Rensa och skölj bär. Använder du frukt som körsbär, plommon eller persika så skär dem i grova bitar (för att ta bort kärnan)
Moccaparfait

Moccaparfait

Parfait4 äggulor 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk snabbkaffepulver 3 dl vispgrädde. Sås1,5 dl vispgrädde 1 msk strösocker 100 g mörk choklad. Servering1 msk kaffeböna, krossade 1 tsk flingsalt