Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi. Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Häll blandingen i en kastrull, värm den på svag värme tills den är riktigt varmt, får ej koka. Mixa ihop ricotta, grädde, florsocker, vaniljsocker, snabbkaffe, 2 msk av det starka kaffet, i ca 2-3 min eller tills allt blandats ordenligt. 250 g ricotta
Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
Låt ricottan rinna av och lägg den i skål. Pressa ner vitlöken i ricottakrämen och rör om. Blanda sedan snabbt ner ricottablandningen i pastan (den ska inte kokas), blanda noga, och späd med lite pastavatten om det behövs
I förra Buffé var det ett recept på en variant av Porchetta di fano. Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Tärna Gustafskorven och hacka löken. Bryn löken tillsammans med korven, rör ner crème fraiche med den rivna osten och smaka av med svartpeppar och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.