Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi. Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Häll blandingen i en kastrull, värm den på svag värme tills den är riktigt varmt, får ej koka. Mixa ihop ricotta, grädde, florsocker, vaniljsocker, snabbkaffe, 2 msk av det starka kaffet, i ca 2-3 min eller tills allt blandats ordenligt. 250 g ricotta
Koka tortellinin och kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten. Riv mozzarellan i 2x2 cm stora bitar. Dela melonen, kärna ur och kula med hjälp av en tesked ut det mest av köttet
Cucchiaidisfogliaconmoussediricotta. Una volta cotti gli spaghetti (lasciarli un po’ al dente), farli saltare nella padella con la ricotta a fiamma vivace fino a quando il condimento non si sarà amalgamato e distribuito
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skär pancettan i 2 x 1 cm stora bitar och stek i lite olivolja tills den får fin stekyta och blir knaprig, cirka 7 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.