Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi. Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Häll blandingen i en kastrull, värm den på svag värme tills den är riktigt varmt, får ej koka. Mixa ihop ricotta, grädde, florsocker, vaniljsocker, snabbkaffe, 2 msk av det starka kaffet, i ca 2-3 min eller tills allt blandats ordenligt. 250 g ricotta
Mousse diricotta al cioccolato. A questo punto continuate ad utilizzare il mixer/robot da cucina ed aggiungete in sequenza l’aglio, la ricotta, l’uovo, il grana, il prezzemolo, il sale ed il pepe
Polpettedi prosciutto e grana. Una volta riamalgamato il composto, creare delle polpette. Condividi. Adagiare le polpette su una teglia rivestita con della carta forno e versar sopra un filo d’olio
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.