De här prosciuottolindade kycklingfiléerna fyllda med pesto och mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blir fin färg runt om
Tänk er en omelett fylld med smält getost ochprosciutto. Jag kände mig inte riktigt nöjd när jag skapade receptet med att stanna vid omeletten och jordgubbssalladen
Till kalaset igår gjorde jag två tortanos, denna med getost, valnötter och honung, den var jättegod. 15 gr jäst3 dl ljummet vatten2 msk olivolja1 msk honung1 msk flingsalt2 1/2 dl durumvetemjöl4 1/2- 5 dl vetemjöl specialjäs i 30 minuter Platta ut degen och lägg på. 200 gram getost2 msk honung 120 gr valnötterRulla ihop och forma till en krans
Tortano är ett runt bröd från Italien som man fyller med diverse läckerheter. Skiva mozzarellan och lägg ut på degen tillsammans med skinkan och basilikabladen
Lägg på fyllningen, pensla kanten med vatten och rulla ihop den till en rulle. Blanda i durumvete och tillsätt sedan vetemjölet lite i taget och arbeta ihop degen tills den bli elastisk
Avsluta med att ha i kesellan och mixa precis bara så att degen går ihop, överarbeta inte degen. Blanda mjölsorterna samt saltet i en matberedare monterad med kniven
Blir väldigt vackert och fint på ett fat ochmed mycket gottis så passar pastarätten nästan alla. Tycker det är gott och kan få till det som ingrediens i vilken rätt som helst (nästan )
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.