Torskryggiugnmed pepparrotsmos. Skillnaden är tillagningen av torskryggen, som jag valde att tillagaiugnistället för att steka, men pepparrotsmoset ochcitronsåsen är Catarinas recept
IngredienserPortioner. 4 Rimmad torsk 4 port torskrygg (à ca 140 g) 1 1/2 msk salt 2 tsk socker 5 dl vatten Potatiscrème 600 g mandelpotatis 2 dl smetana 1/2 citron salt peppar Dillsmör 2 dl avrunna skalade räkor i lake 1/2 purjolök (à ca 100 g) 1 kruka färsk dill 100 g smör färskpressad citronsaft (några droppar) 1 ask krasse Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Placera allt i en ugnsform, blanda samman med olja, örter, pressad vitlök, salt och peppar. Denna blandning, medfänkål, passar till det mesta, men extra bra tillfiskochkyckling
Torskryggmed brynt smör och pepparrot kan nog vara bland det godaste man kan äta enligtmig. Hettan från pepparroten tillsammansmed det knäckiga brynta smöret och mjäll torsk = ren magi
Baka klart iugnentillsammansmedfisken. Torka av fiskbitarnaoch lägg dem i en ugnsform. Servera fisk, fänkåloch sås tillsammansmed nykokt färskpotatis eller mandelpotatis
torskrygg (från östra Östersjön). Finstrimla salladslöken och blanda medchili (tillsättlitechilii taget och smaka av då styrkan varierar), vitlök, tomatkött, örterna, vinägerocholivolja
Jag följde receptet ur Allt om mat ochvin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen. Twitter. Att tillagafisk är en av mina största svagheter, men jag villbli bra på det
Smörj en ugnfast form och lägg itomatskivornaoch den vitasparrisen. Annars kan man ersätta den medvanlig fransk senap och smaksätta den medlite rosépeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.