Smaka av med citron, salt och peppar. Servera torsken med pressad potatis - gott med vinsåsen. Skär moroten i smala tändsticksstrimlor och skiva fänkålen tunt på mandolin
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Man kokar små potatisar och sen lägger man de på en ugnsplåt och krossar alla potatisar med en potatisstompare och sen droppar man över den goda senapsvinägretten i sprickorna som ger potatisarna smak och krisp
Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan ochkrossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Lägg i de tinade torskryggsfiléernaoch klipp över persilja. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt
Blanda samman med grädde, crème fraiche, senap och gräslök och häll över fisken. Detta är en lite lyxig och mycket god rätt som även är rätt lätt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.