Lägg torsken på ugnsfast form och stryk på majonäsen, toppa med mandelhacket. Fisk fänkåloch apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
4 800 g potatis 2 schalottenlökar 1/2 fänkål 1 morot 4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör 2 dl vitt vin 100 g färskost med vitlök och örter salt och peppar dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Den här salsan passade perfekt till heta torskenoch servera den i en egen lite skål vid sidan om. Jag fick tips till dagens middag hos Sandras Matkrypin som gjort torsk i grön curry
Servera torsken nykokt med potatis och gräddstuvad purjolök. Torsken har kallats för havets guld och har hållit liv i hela folk, ändrat samhällen och till ochmed utlöst krig
Blanda ihop fänkål, apelsinklyftor, lök, mangold, ½ msk olja, salt och peppar till en sallad. Lägg fisken på purjolöks röran och servera med potatismos och sallad
Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt. Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslorna och sjud tills de öppnar sig
Här är en torsk som är buslätt att göratorsk, beräkna ett halvt paket frysen torsk per person. Pressa över lite citron, salta och peppra och häll till sist över grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.