Ingredienser Portioner: 4 800 g potatis 2 schalottenlökar 1/2 fänkål 1 morot 4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör 2 dl vitt vin 100 g färskost med vitlök och örter salt och peppar dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5:- Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Lägg torsken på ugnsfast form och stryk på majonäsen, toppa med mandelhacket. Fisk fänkåloch apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
Den här salsan passade perfekt till heta torskenoch servera den i en egen lite skål vid sidan om. Jag fick tips till dagens middag hos Sandras Matkrypin som gjort torsk i grön curry
Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt. Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslorna och sjud tills de öppnar sig
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa medtorsk, fänkåloch dill. Pressa över lite citronsaft på torskenoch salta den lätt innan du lägger ner den i den sjudande soppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.