TOMATSOPPAMED KÖTTFÄRSBIFFAR. Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur många gånger jag gjort den
Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämiga tomatsoppamed pasta. Till dagens tomatsoppa valde jag att servera enkla småfrallor (se här)
Stek lök, vitlök, rotselleri, palsternacka, timjan och chili i olja på medelvärme i några minuter tills det blir glansigt och luktar gott men utan att det tar färg
Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna. Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till
Tillsätt zucchiniskivor och blanda runt i skålen med växtmjölken. Godast är de när de fortfarande är varma från stekningen, man kan äta dem som de är eller servera med en god dippsås till
Jag älskar tomatsoppa, och mina tomatsoppar blir alltid lite olika varandra, men alltid så, så gott. (Det är även gott med räkor i soppan, tillsätt på slutet
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
LCHF tomatsoppamed rostade tomater och apelsinsting. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en mixer. Jag bara älskar tomatsoppa, det har jag gjort hela mitt liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.