En underbar vegetarisk soppa med milda smaker och en underton av rostad vitlök och cayennepeppar. En matig delikatess som är perfekt för att förgylla en kulen höstkväll
Nöden är uppfinningarnas moder – så även vad gäller denna lite ovanliga kombination. Hemkommen från sportlovet i Alperna var kylen märkbart tom med bara några skvalpande halvledsna grönsaker
1) skär potatis, morötter, gullök, purjolök. Lägg i detta i vatten på medelvärme. 2)tillsätt oregano,lagerblad, persilja, köttbuljong,grönsaksbuljong,salt,svartpeppar,soya,kokos socker, citron, chili corn flakes mm
Finhacka vitlök & färsk koriander. Skiva tomater (på längden). Riv isär chilis i 7-8 bitar. Koka tomat, linser, salt, gurkmeja, hing-pulver i 600 ml vatten i 20-25 min
Jajamän, så är det. Den här soppan hör nog till det mest inflammationsdämpande du kan stoppa i dig. Morötter, vitlök, lök, gurkmeja, ingefära och curry är alla exempel på mat med högt IFD-värde