Anders Sofia L

Anders Sofia L

  • 13 Recept
Tofu och såsernas sås

Tofu och såsernas sås

Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariskasrirachachilin sätter pricken över i
Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

Tofu är världens bästa grej. Särskilt när det numera finns så många roliga varianter att få tag på, låt oss nämna ett par bara för sakens skull
Vitkålsmos – ett bortglömt tillbehör

Vitkålsmos – ett bortglömt tillbehör

»Vad kan man göra av vitkål. Den frågan ställdes i gruppen LCHF-recept på Facebook för ett par dagar sedan och det gick upp för mig att jag nog sitter och tummar på ett trumfkort
Nattjäst frukostbröd

Nattjäst frukostbröd

Kväll. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst. Häll i salt och honung och sist mjölet
Nattjäst bröd i gryta

Nattjäst bröd i gryta

Rör samman jäst, kallt vatten, salt och olivolja i en bunke. Blanda ned råg-­ och vetemjöl och arbeta ihop till en kladdig deg
Fylld paprika - vegetarisk

Fylld paprika - vegetarisk

Fyllda paprikor är något som uppskattas väldigt mycket i min familj. Då mina stora barn inte äter kött men älskar mammas balkan smaker så fick det bli en vegetarisk balkan varint
Tomatsoppa med zucchini

Tomatsoppa med zucchini

Koka upp soppan i en kastrull. Smält smöret i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och vitlök. Arla® Svenskt Smör
Brysselkål, tofu och shiitakesvamp

Brysselkål, tofu och shiitakesvamp

Det bästa med vintern är bryssekål. Eller snarare kål över huvud taget, om jag ska vara heltärlig. Just nu är favoriterna pickladrödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi